مهارت های زندگی در کودکان از چه سنی شروع می شود؟

مهارت های زندگی در کودکان از چه سنی شروع می شود؟

برای آموزش مهارت های زندگی به کودکان والدین نقش بسیار پر رنگی را دارند. از نظر روان شناسان آموزش این مهارت ها از مهمترین اولویت ها برای کودکان محسوب می شود. در واقع پدر و مادر با این آموزش ها کودکان را برای آینده آماده می کنند. کنار آمدن با فشارهای زندگی یکی از عوامل مهم برای این روش ها به حساب می آید. به صورت معمول از سن دو سالگی این آموزش ها باید به کودکان یاد داد. پوشیدن لباس یکی از این مهارت ها محسوب می شود. باید همچنین ظرف غذای خود را جمع کند. در ادامه این مقاله شما را با مهارت های مهم زندگی برای کودکان آشنا می کنیم.

مشارکت در بازی‌های گروهی چگونه به رشد ایده های خلاقانه کمک می کند؟

مشارکت در بازی‌های گروهی چگونه به رشد ایده های خلاقانه کمک می کند؟

به صورت معمول مشارکت در بازی های گروهی موجب رشد در کودکان می شود. بعضی از این بازی ها را می توان در تمام سنین انجام داد. اما بعضی از بازی ها مختص یکی از سنین است. این بازی ها موجب رشد خلاقیت در کودکان می شود. البته والدین در این بین نقش بسیار مهمی دارند. پدر و مادر موجب شکل دهی به مسیر ایده های خلاقانه در کودکان می شوند. امروزه بازی های بسیار متنوعی برای کودکان ساخته شده است. همچنین در مدارس و مهد کودک ها نیز به کودکان بازی های مختلف گروهی را آموزش می دهند. در بسیاری از موارد این بازی های گروهی به خلاقیت فکری کودکان کمک کرده است. در ادامه این مقاله شما را با چند نوع از بازی های فکری برای کودکان آشنا می کنیم.

چه افرادی می توانند در یادگیری مهارت های زندگی به کودکان کمک کنند؟

چه افرادی می توانند در یادگیری مهارت های زندگی به کودکان کمک کنند؟

اولین آموزش های مهارت زندگی در سال 1979 میلادی توسط دکتر گیلبرت بوتوین آغاز شد. اولین کلاس آموزشی او برای کلاس هفتم تا نهم برگزار شد. نتایج این کلاس ها با استقبال بی سابقه والدین و متخصصین بهداشت روان مواجه شد. این کلاس ها برای افزایش مهارت نه گفتن به نوجوانانی بود که از سوی هم‌سن و سال های خودشان تشویق به کشیدن سیگار و استفاده از مواد مخدر می شدند. آن ها در این کلاس ها با مهارت تصمیم گیری، جرات مند بودن، تفکر نقاد در برای وسوسه و هنر نه گفتن آشنا شدند؛ اما سوال اینجاست که آیا والدین در خانه نیز می توانند این مهارت ها را به کودک و نوجوان خود بیاموزند؟ یقینا والدین نقش بسیاری در کسب مهارت های فردی و رفتاری دارند اما گاه کسب مهارت های اجتماعی در خانه تنها با آموزه های والدین امکان پذیر نیست. اغلب کودکان مهارت های زندگی را در مدرسه و در جمع هم سن و سالان خودشان می آموزند. چنانچه به این موضوع علاقه مندید و دوست دارید مطالب بیشتری در مورد کسب مهارت های زندگی بیاموزید، خواندن این متن را به شما توصیه می کنیم.

یادگیری مهارت های فردی از چه سنی در کودکان شروع می شود؟

یادگیری مهارت های فردی از چه سنی در کودکان شروع می شود؟

مهارت های فردی آن دسته از مهارت هایی اند که معمولا در محیط خانه آموزش داده شده و با رشد سنی فرزندتان کم کم بر کیفیت و میزان این مهارت ها نیز افزوده می شود. درست است که بسیاری از بچه ها تا قبل از رفتن به دانشگاه نیز بسیاری از مهارت های زندگی را به طور کامل نمی آموزند، اما این به این معنی نیست که تا آن زمان برای آموزش به او باید صبر کنید. شما بهترین و مهم‌ترین الگوی فرزندتان برای یادگیری مهارت های فردی و اجتماعی هستید. در ادامه این مطلب، در مورد زمان یادگیری این مهارت ها بیشتر توضیح خواهیم داد.

والدین چگونه می توانند به رشد ایده های خلاقانه کودکان خود کمک کنند؟

والدین چگونه می توانند به رشد ایده های خلاقانه کودکان خود کمک کنند؟

نقش والدین در پرورش ایده های خلاقانه را نمی توان انکار کرد. خلاقیت کودکان در شکوفایی استعدادهای آن ها بسیار موثر است. البته باید توجه کرد که استعداد بخش کوچکی از خلاقیت فرد است. آنچه استعداد را به خلاقیت تبدیل می کند، پشتکار و تمرین، پرورش و نظم بخشی است. خلاقیت کودکان در مکانی که دارای تنوع بالایی است رشد می کند به همین دلیل است که بیشتر والدین، به دنبال کلاس ها یا مهد کودک هایی هستند که دارای محیطی شاد و متنوع برای رشد خلاقیت کودکان باشد. یافتن استعداد کودکان چندان ساده نیست و نیاز به گذراندن جلسات استعدادیابی دارد. اگر دوست دارید با شیوه پرورش خلاقیت در کودکان بیشتر آشنا شوید، خواند این مقاله را به شما توصیه می کنیم.

مدرسه تا چه حد می‌تواند نیازهای کودکان را برطرف نماید؟

مدرسه تا چه حد می‌تواند نیازهای کودکان را برطرف نماید؟

مدرسه همواره به  عنوان خانه دوم سعی در برطرف کردن نیاز های کودکان دارد. مدرسه در پرورش  ابعاد گوناگون شخصیت کودکان نقش بسیار مهمی دارد.کودکان در سنین بین 7 الی 11 سال تغییرات بسیار ویژه ای دارند به همین دلیل مدرسه به عنوان مکانی که کودک باید بدون والدین خود ساعاتی را در آنجا بگذراند می‌تواند نقش بسیار مهمی در پرورش و آموزش کودکان داشته باشد.

چگونه می توان نیازهای کودکانی که همبازی ندارند را برآورد کرد؟

چگونه می توان نیازهای کودکانی که همبازی ندارند را برآورد کرد؟

نیازهای کودکان در سنین مختلف متفاوت است. این نیازها در هر سنی می تواند به نیازهای اساسی و فرعی تقسیم شود. امروزه والدین به دلیل مطالعه بیشتر و وجود شبکه های مجازی بیشتر از گذشته با نیازهای کودک خود آشنا هستند؛ اما حجم اطلاعات گاه به قدری زیاد است که گاه والدین را دچار سردرگمی می کند. ازآنجایی‌که توجه به این نیازها موجب رشد شخصیتی و جسمی کودکان می شود، در این مقاله قصد داریم به معرفی مهم‌ترین نیازهای کودکان بپردازیم.

یادگیری هنر و مفاهیم هنری تا چه میزان می تواند بر روی خلاقیت آن ها اثر بگذارد؟

یادگیری هنر و مفاهیم هنری تا چه میزان می تواند بر روی خلاقیت آن ها اثر بگذارد؟

هنر کودکان یکی از موارد مهم در آموزش به کودکان مختلف به حساب می آید. این آموزش ها معمولا توسط والدین انجام می شود. زیرا والدین به کودکان نزدیکترین فرد هستند. هنر موارد مختلفی را در کودک تقویت می کند. از جمله این موارد می توان از تصمیم گیری، خلاقیت، تفکر انتقادی و غیره هستند. امروزه در اکثر مدارس مدرن در سراسر جهان آموزش های هنر به کودکان آموزش داده می شود. البته در بعضی از مدارس آموزش های هنری به کودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است. در واقع این مدارس کلاس های مختلفی را در زمینه هنر برای کودکان برگزار می کنند. این آموزش ها تنوع خاصی دارند. از آموزش طراحی تا آموزش ساز های موسیقی در این مدارس به کودکان یاد داده می شود.

کدامیک از کاردستی ها به رشد ایده های خلاقانه کودکان کمک می کند؟

کدامیک از کاردستی ها به رشد ایده های خلاقانه کودکان کمک می کند؟

کاردستی از جمله سرگرمی های کودکانه که تاثیر بسیار مثبتی بر هوش و خلاقیت کودکان خواهد داشت. کاردستی های خلاقانه مانند اوریگامی باعث می شوند که کودکان تمایل نشان دهند که خودشان بتوانند همان کاردستی و یا کاردستی های مشابه با ایده های خلاقانه درست کنند. این موضوع به کودک کمک می کند تا با ذهنی باز به فکر انجام ایده های جدید بیفتد. در ادامه این متن قصد داریم درباره تاثیر کاردستی ها بر هوش و خلاقیت کودکان بپردازیم. 

رفتار نادرست والدین تا چه میزان بر روی رشد کودکان اثر می گذارد؟

رفتار نادرست والدین تا چه میزان بر روی رشد کودکان اثر می گذارد؟

رفتار های صحیح پدر و مادر بر روی پرورش کودکان تاثیرات مختلفی می گذارد. در صورت رفتار نادرست این تاثیرات کاملا منفی هستند. در واقع نقش کودکان در رشد هیجانی بسیار مهم است. البته پدر و مادرها باید آموزش های لازم را در این زمینه انجام دهند. در این خصوص در بعضی از شهر های کشور ایران دوره هایی گذاشته می شود. والدین باید اعتماد به نفس خود را در این زمینه افزایش دهند. اساس یک رابطه سالم مبادله مهر و عطوفت است. نیاز های روانی یکی از مهمترین کانون های تامین کننده فرزند محسوب می شود. در ادامه این مقاله شما را با رشد کودکان، رفتار والدین و موارد مرتبط با رشد کودکان آشنا می کنیم.

برقراری ارتباط با همسالان تا چه حد می تواند نیازهای کودکان را برطرف کند؟

برقراری ارتباط با همسالان تا چه حد می تواند نیازهای کودکان را برطرف کند؟

بسیاری از کودکان در تلاش هستند تا از طریق بازی کردن با همسالان خود نیازهای خود را در تمامی ابعاد برطرف نمایند. بنابراین کودکان می توانند از طریق بازی کردن با یکدیگر علاوه بر سرگرم شدن برخی از مهارت های اجتماعی را بیاموزند. بنابراین شما می توانید به راحتی با قرار دادن کودکان خود در جمع های اجتماعی آن ها را به بازی کردن و از همه مهمتر یادگیری برخی از مهارت های اجتماعی دعوت نمایید. بنابراین شما می توانید به راحتی با ثبت نام کودکان خود در مهدکودک و پیش دبستان ها تمامی نیازهای آن ها را در تمامی ابعاد برطرف نمایید. توجه به نیازهای کودکان بسیار مهم قلمداد می شود، بنابراین شما می توانید به راحتی با آگاهی یافتن از نیاز های کودکان خود، آن ها را در مسیری درستی قرار بدهید.

بازی کردن تا چه حد در مهارت های کودکان تاثیر گذار است؟

بازی کردن تا چه حد در مهارت های کودکان تاثیر گذار است؟

همه ما می دانیم که کودکان به بازی کردن و فعالیت های جسمانی بیش از هر چیز نیاز دارند. بنابراین یکی از آسان ترین راه ها برای اینکه بتوان به کودکان تمامی مهارت های لازم را آموخت این است که با او بازی کرد. بسیاری از پدر مادرها می توانند بسیاری از مهارت ها را در قالب بازی به کودکان خود آموزش دهند. به طور مثال شما می توانید در روزهای تعطیل بازی خوبی را با کودکان خود داشته باشید، اگر فضای خانه تان بزرگ است و حیاط دارید می توانید با او در حیاط فوتبال، والیبال و یا هر بازی دیگری که می تواند او را شاد کند را انجام دهید. اگر فضای کافی در خانه ندارید می توانید از آشپزخانه برای بازی کردن با کودک خود و از همه مهمتر آموزش دادن برخی از مهارت ها به او استفاده نمایید. شما می توانید جمعه را به پختن یک کیک خوشمزه یا انواع کوکی ها در خانه اختصاص دهید و از کودک خود بخواهید که این کار را انجام بدهد. شما می توانید در کنار او تمامی مراحل پخت کیک را انجام بدهید و برخی از کارها از جمله ریختن شکر و آرد داخل کاسه، یا شکستن تخم مرغ ها درون کاسه را از او بخواهید با این کار او می تواند به راحتی در قالب بازی کردن، کارهایی چون کیک پختن و مشارکت در کارهای خانه را بیاموزد.

123578910انتها

انتخابگر پوسته