نقش مهد کودک در رشد خلاقیت کودکان

نقش مهد کودک در رشد خلاقیت کودکان

دوران و سنین کودکی از مهمترین دوره ی زندگی افراد محسوب شده و تاثیر بسزایی در شکل گیری شخصیت آنها دارد. توجه به نکات ریز و کوچک و آگاهی نسبت به چگونگی و نحوه تربیت کودکان، موجب ساختن جامعه ای سالم با افرادی است که از نظر روانی شرایط خوب و مطلوبی دارند. یکی از اصلی ترین نکاتی که باید در سنین کودکی به آن توجه داشت، تقویت هوش و پرورش خلاقیت در کودکان است؛ موضوعی که اگر هدفمند و درست به آن پرداخته شود، نتایج قابل تامل و شگفت انگیزی در بزرگسالی خواهد داشت. بر کسی پوشیده نیست که جهان با وجود افراد خلاق، روز به روز به پیشرفت و تعالی نزدیک می شود. در دنیای شلوغ امروزی و وجود والدین شاغل، کودکان از ابتدای امر شکل گیری شخصیت آن ها، به مهد کودک ها سپرده می شوند.

نشانه های خلاقیت کودکان را از چه سنی می توان مشاهده کرد؟

نشانه های خلاقیت کودکان را از چه سنی می توان مشاهده کرد؟

بسیاری از کودکان از همان سنین نوزادی زمانی که تازه متولد شده اند می توانند به راحتی با کنجکاوی کردن تمام فضای اطراف خود را شناسایی کرده و با حس کنجکاوی که دارند به راحتی تمامی افراد را به ذهن خود بسپارند. نشانه های خلاقیت در کودکان از همان لحظاتی که پا به دنیا گذاشته اند، نمایش داده می شود. بنابراین شما می توانید به راحتی بسیاری از نشانه های خلاقیت را در تمامی کودکان مشاهده نمایید. به طور کلی کودکان به دلیل پویایی و کنجکاوی که دارند می تواند به راحتی تمامی افراد را شناسایی کرده و تمامی فضاها را از طریق تصویر سازی به ذهن خود بسپارند. بنابراین شما می توانید به راحتی بسیاری از بازی های خلاقانه را به کودکان خود آموزش بدهید تا آنها بتوانند به راحتی خلاقیت خود را تقویت نمایند. به طور کلی کودکان در سنین 3 تا 5 سالگی بسیار خیال پرداز هستند و می توانند از طریق قوه تخیل بسیاری از کارها انجام بدهند. حال ما قصد داریم تا در این مقاله شما را با تمامی نشانه های خلاقیت کودکان آشنا نماییم.

تشویق بیش‌ازحد کودکان تا چه میزان می تواند بر روی انگیزه های آن ها اثربخش باشد؟

تشویق بیش‌ازحد کودکان تا چه میزان می تواند بر روی انگیزه های آن ها اثربخش باشد؟

فرآیند یادگیری در انسان و به خصوص در کودکان چندان ساده نیست و یاد دادن به کودکان بسیار دشوار است. ترغیب دانش آموزان به یادگیری، نیازمند دانستن روش های متعددی است. تشویق کودکان یکی از این روش ها محسوب می شود. اگر والدین یا معلمی هستید که با کودک سر و کار دارید، بهتر است در مورد تشویق و تاثیرات آن بر روی هوش هیجانی کودک بیشتر بدانید.

کدامیک از کاردستی ها به رشد ایده های خلاقانه کودکان کمک می کند؟

کدامیک از کاردستی ها به رشد ایده های خلاقانه کودکان کمک می کند؟

کاردستی از جمله سرگرمی های کودکانه که تاثیر بسیار مثبتی بر هوش و خلاقیت کودکان خواهد داشت. کاردستی های خلاقانه مانند اوریگامی باعث می شوند که کودکان تمایل نشان دهند که خودشان بتوانند همان کاردستی و یا کاردستی های مشابه با ایده های خلاقانه درست کنند. این موضوع به کودک کمک می کند تا با ذهنی باز به فکر انجام ایده های جدید بیفتد. در ادامه این متن قصد داریم درباره تاثیر کاردستی ها بر هوش و خلاقیت کودکان بپردازیم. 

کدامیک از بازی ها می تواند بر روی خلاقیت کودکان اثر بگذارد؟

کدامیک از بازی ها می تواند بر روی خلاقیت کودکان اثر بگذارد؟

بازی کردن یکی از علاقمندی های کودکان است، زیرا آن ها در بازی کردن به کنجکاوی، آموختن نقش های مختلف و مسئولیت های جدید، و تقویت عضله های خود و غیره می پردازند. برخی از بازی ها خلاقیت کودکان را تقویت می کند و به آن ها کمک می کند.

تاثیر تشویق کردن کودکان توسط والدین آن ها

تاثیر تشویق کردن کودکان توسط والدین آن ها

یکی از راه های تربیت فرزند تشویق موثر او است. بسیار از ما به خیال خود بهترین روش تربیتی را در پیش گرفته ایم اما اگر از روش های صحیح تربیت فرزند آگاه باشیم بسیاری از روش های من درآوردی خود را کنار خواهیم گذاشت. برای مثال دیده شده است که والدین به منظور حمایت از کودک خود، به او می آموزند که در جواب کتک خورد از هم‌سن و سالش او نیز تقابل به مثل کرده و دوست خود را بزند. تشویق کودکان به کارهای منفی، روی شخصیت او در بزرگسالی تاثیر منفی بسیاری خواهد گذاشت. اگر روش های تربیتی صحیح و تشویق های مثبت علاقه دارید، در این مطلب مطالبی در مورد تاثیر تشویق های مثبت خواهید خواند.

مهارت های فردی در کودکان تا چه حد می تواند بر روی رفتارهای اجتماعی آنها تاثیر بگذارد؟

مهارت های فردی در کودکان تا چه حد می تواند بر روی رفتارهای اجتماعی آنها تاثیر بگذارد؟

کودکان و توجه به روند تربیت آن ها بسیار مهم بوده و بسیاری از پدرومادرها در تلاش هستند تا با فراهم کردن تمامی زمینه ها برای فرزندان خود، کودکان موفق و سالمی را تربیت نمایند. در ابتدای امر بهتر است شما را با این نکته آشنا کنم که آموزش دادن مهارت های فردی به کودکان می تواند تا حد زیادی برای آنها سودمند باشد، چرا که این کودکان با یادگیری درست مهارت های فردی می توانند به راحتی نیازهای فردی خود را بدون دخالت والدین و بزرگترها برطرف نمایند. از طرفی بهتر است که به موازات یاد دادن مهارت های فردی به کودکان، مهارت های اجتماعی نیز به آن ها یاد داده شود چراکه مهارت های اجتماعی می تواند سبب شود که کودکان در برقراری ارتباط با دیگران به خصوص با همسالان خود دچار مشکل نشوند. حال تاثیر یادگیری مهارت های فردی بر روی مهارت های اجتماعی به حدی بوده که برخی از روانشناسان بر این باورند که این مهارت ها مکمل یکدیگر به شمار می روند.

میزان اهمیت یادگیری مهارت های فردی پیش از رفتن به مدرسه

میزان اهمیت یادگیری مهارت های فردی پیش از رفتن به مدرسه

بسیاری از کودکان در روز اول مدرسه دچار استرس می‌شوند و با انواع واکنش‌های هیجانی مانند گریه کردن، ترس تنها ماندن در محیط اجتماعی مدرسه و حتی آشنا شدن و توانایی برقراری ارتباط با دیگر کودکمان برای او امری دشوار است. بنابراین لازم است والدین پیش از آنکه کودکشان به مدرسه برود مهارت های فردی لازم را به او آموزش دهد تا آمادگی بیشتری به هنگام ورود به  مدرسه داشته باشد، از جمله می‌توانید او را قبل از رفتن به مدرسه به مهد کودک یا کلاس های ورزشی و هنری بفرستید تا بتوانند راحت تر با محیط مدرسه ارتباط برقرار کنند.

تشویق کردن کودکان تا چه میزان بر روی رشد آن ها اثر می گذارد؟

تشویق کردن کودکان تا چه میزان بر روی رشد آن ها اثر می گذارد؟

والدین همواره به دنبال راه موثری برای تربیت کودکان هستند و به همین دلیل آن ها برای آنکه به هدف مورد نظر خود برسند و کودکان از آن ها حرف شنوی داشته باشند از راهکارهای تشویق و تنبیه استفاده می کنند. گاهی اوقات والدین در استفاده از این دو راهکار تربیتی بسیار استفاده می کنند به همین علت موجب تاثیر منفی بر تربیت کودکان می شوند. سوال اصلی اینجاست آیا تشویق کودکان نیز باعث تاثیر منفی بر روی کودک می شود؟

راه های موثر در تشویق کردن کودکان

راه های موثر در تشویق کردن کودکان

بسیاری از ما از زمان کودکی تا بزرگسالی به تشویق کردن نیاز داریم.بنابراین یکی از مهمترین کارهایی که بهتر است بسیاری از پدر مادرها به آن توجه نمایند و آن را انجام دهند تشویق کردن کودکانشان باشد. به طور کلی بسیاری از کودکان سعی می کنند تا انجام دادن بسیاری از کارهای مفید توجه پدر مادرهای خود را بدست آورند و از سمت آن ها تشویق بشوند. حال این تشویق می تواند صرفا تشویق کلامی باشد و یا حتی می تواند هدیه ای باشد که شما برای او می خرید. کودکان همیشه به اینکه توسط پدر مادرهای خود تایید شوند نیاز دارند چرا که آن ها از عاطفی، مالی و برطرف کردن سایر نیازهای خود به پدرومادر خود نیازمند هستند، بنابراین تشویق کردن آن ها می تواند تاثیر به سزایی را بر روی نوع رفتار و کارهایی که انجام می دهند بگذارد. حال ما قصد داریم تا در این بخش شما را با راه های تشویق کردن کودکانتان آشنا نماییم.

یادگیری درست  مهارت های زندگی در کودکی تا چه حد می تواند از بروز رفتارهای پرخطر در نوجوانی جلوگیری کند؟

یادگیری درست مهارت های زندگی در کودکی تا چه حد می تواند از بروز رفتارهای پرخطر در نوجوانی جلوگیری کند؟

همه ما از کودکی با بسیاری از مهارت ها آشنا شده ایم که در دوره بزرگسالی ما بیشتر از همیشه به دردمان می خورد. حال این مهارت ها می تواند جنبه فردی داشته باشد و در بسیاری از موارد می تواند در زمینه های اجتماعی باشد. برخی از والدین سعی می کنند تا در همان زمان کودکی با آموزش دادن برخی از مهارت ها به کودکان خود آن ها را از همه نظر مقاومت کنند تا آنها بتوانند در برابر بسیاری از مشکلات ایستادگی نموده و شکست بخورند. نقش برخی از مربیان مهد و معلمان پیش دبستانی نیز می تواند بسیار چشمگیر باشد، چرا که همگی این افراد بر پایه مطالعه و مطالب آموزنده ای که از طریق روانشناسان به آنها تدریس می شود سعی می کنند تا با کودکان برخورد نمایند. بنابراین بسیاری از روانشناسان و مشاوران کودک بر این باورند که یادگیری برخی از مهارت های فردی و اجتماعی می تواند تا حد زیادی بر روی رفتارهای کودکان در نوجوانی تاثیر بگذارد.

مهارت های فردی توسط چه کسانی به کودکان آموزش داده می شود؟

مهارت های فردی توسط چه کسانی به کودکان آموزش داده می شود؟

یادگیری مهارت های مختلف فردی معمولا توسط پدر و مادر ها انجام می شود. در واقع الگوی اصلی کودکان والدین هستند. کودکان تمام رفتارهای والدین را رصد می بینند. در موارد بسیاری نیز مهارت ها و اخلاق والدین توسط کودکان تقلید می گردد. اخلاق پدر و مادر ها هم بد و هم خوب است. بر طبق آخرین آمارهای جهانی کودکان بیشتر رفتار مادر خود را قبول دارند. در واقع مسئولیت پدر و مادر ها در این مواقع بسیار سنگین است. قبل از آموزش این مهارت ها خود والدین باید آن ها به صورت مطلوب یاد گیرند. با افزایش تعداد مهارت ها کودک شما در آینده زندگی بهتری دارد. همچنین از آرامش بیشتری نسبت به باقی افراد جامعه برخوردار هستند.

124678910انتها

انتخابگر پوسته