مهارت همدلی

در زندگی های پر اضطراب و تنش امروزی باید مهارت های مختلفی را کسب کرده تا بتوانیم در کارهای خود موفق باشیم. یکی از این مهارت ها، مهارت همدلی است. مهارت همدلی در هنگام رویارویی با استرس بسیار کارآمد بوده و موجب موفقیت انسان می شود. کسانی که می توانند با دیگران همدلی کرده و موجب آرامش افراد پیرامون خود شوند، علاوه بر محبوبیت خود در بین مردم باعث به وجود آمدن اعتماد به نفس بیشتری در خود می شوند. این مهارت به صورت اکتسابی به دست آمده و با استفاده از تمرین و ممارست بهبود می یابد.
 

مهارت همدلی


در این مطلب درباره مهارت همدلی با شما صحبت کرده و راه های افزایش آن را توضیح می دهیم.

چه کسانی مهارت همدلی دارند؟

مهارت همدلی که دارای دو جزء عاطفی و شناختی است به توانایی درک احساس دیگران گفته می شود. این توانایی به صورتی است که فرد می تواند خود را به جای شرایط فرد دیگری قرار داده و مسائل را از دید آن شخص ببیند. در بخش شناخت همدلی، احساس دیگران تشخیص داده شده و درک می شود. که این احساس دارای انواع مختلفی است. اما در بخش عاطفی، پاسخ مناسب توسط شخص همدل به فرد مقابل داده می شود.
 

چه کسانی مهارت همدلی دارند؟


به طور کلی تشخیص احساسات دیگران مانند غم و ترس و پاسخ درست به آنها را مهارت همدلی گویند. کسانی که قدرت همدلی بالایی دارند، در زمینه خود آگاهی هم موفق تر عمل می کنند. کسی که درک درستی در مورد احساسات خود دارد می تواند احساسات و عواطف دیگران را نیز تشخیص دهد.  

مشخصات افراد همدل

افرادی که مهارت همدلی را به خوبی کسب کرده اند اغلب انسان هایی محبوب بوده و افراد دیگر از ارتباط داشتن با آنها لذت می برند. برخی از ویژگی های افراد همدل عبارتند از:
1.    این گونه افراد دیگران را دوست داشته و برای آنها احترام قائل هستند.
2.    مهارت دوست یابی آنها بسیار بالاست.
3.    در بین افراد پیرامون خود از محبوبیت ویژه ای برخوردارند.
4.    معمولا تعداد دوستان افراد همدل زیاد بوده و با طیف وسیعی از افراد مختلف در ارتباطند.
 

مشخصات افراد همدل

مزایای افرادی که مهارت همدلی دارند

همدلی و شناخت احساسات دیگران بر جوانب مختلف زندگی فرد تأثیرگذار است. یک فرد همدل با داشتن این مهارت به توانایی های مختلفی دست می یابد. این توانایی ها عبارتند از:
•    فرد همدل از اعتماد به نفس بالایی برخوردار بوده و کارآمدی زیادی دارد.
•    داشتن مهارت همدلی موجب می شود که فرد در درون خود حس خوشایندی داشته باشد.
•    افراد همدل از سوءتفاهم ها و رفتارهای ناشایست احتمالی جلوگیری می کنند.
•    افرادی که مهارت همدلی دارند می توانند در ایجاد روابط گسترده و شناخت بهتر دیگران موفق تر عمل کنند.
•    معمولا تصمیم گیری در این افراد بهتر از دیگران است.
•    افراد همدل در تحکیم روابط بین فردی موفق ترند.
 

مزایای افرادی که مهارت همدلی دارند

چگونه مهارت های همدلی خود را ارتقا دهیم؟

همانطور که اشاره کردیم مهارت همدلی یک امر اکتسابی بوده و با تمرین افزایش می یابد. در راه ارتقا این مهارت می توانید از روش های مختلفی استفاده کنید. برخی از این روش ها را برای شما توضیح می دهیم.
 

چگونه مهارت های همدلی خود را ارتقا دهیم؟

احترام به عقیده دیگران و عدم تعصب

افراد مختلفی پیرامون شما زندگی می کنند که با شما کاملا فرق می کنند. بعضی از آنها ممکن است عقاید و نظرات مختلفی داشته باشند که بعضی از آنها را اصلا قبول ندارید. شما باید بدون تعصب و جبهه گیری سخنان و نظرات آنها را گوش داده و با آنها همدردی کنید. کاری که شما باید انجام دهید، احترام به نظر آنهاست نه پذیرفتن آن.

احترام به عقیده دیگران و عدم تعصب

 

با دقت به سخنان طرف مقابل خود گوش دهید

واژه گوش دادن فعال را شاید شما هم شنیده باشید. منظور از گوش دادن فعال این است که تمام توجه خود را به سخنان فرد مقابل بدهید. به عبارت دیگر تمام کارهای خود را کنار گذارده و به چشمان او نگاه کنید. اگر موقعیت شما در آن زمان مناسب نیست، به شخص بگویید که در زمان مناسب دیگری با شما صحبت کند.
 

با دقت به سخنان طرف مقابل خود گوش دهید

نصیحت و قضاوت کردن ممنوع

اغلب افرادی که به دنبال یک فرد همدل می گردند از درستی و خطای عمل خود اطلاع دارند و صرفا به دنبال یک گوش شنوا می گردند. شما می توانید راه کار ارائه دهید ولی از مقصر نشان دادن فرد پرهیز کنید.

جمع بندی
مهارت همدلی یکی از مهارت هایی است که در بسیاری از موارد به کمک انسان می آید. افرادی که با افراد همدل سروکار دارند، از وجود آنها بهره مند شده و آنها را دوست دارند. از طرف دیگر کسانی که دارای این مهارت هستند هم از توانایی های مختلفی سود می برند. برای ارتقای این مهارت باید گوش دادن فعال داشته باشید و از تعصب داشتن و نصیحت کردن پرهیز کنید.
 

 

مطلب قبلی با مهارت تصمیم گیری و انواع آن آشنا شوید
مطلب بعدی نحوه برخورد والدین با کودکان هنگام انجام تکالیف

نوشتن یک نظر

این فرم نام، ایمیل، آدرس IP و نظرات شما را جمع می کند تا بتوانیم نظرات شما را در وب سایت پیگیری کنیم. برای اطلاعات بیشتر، قوانین و مقررات و سوالات متداول ما را بررسی کنید، در آنجا اطلاعات بیشتری در مورد نحوه و چگونگی ذخیره اطلاعات شما در اختیار شما قرار می دهیم.
افزودن نظر

انتخابگر پوسته